Strešni šotor Moby Mountain Peak XL

  • Koda: OVER_001
  • EAN:
  • Redna cena
  • 2.695,00

DDV 22,00% je vključen v ceni

Barve

Peak XL je narejen za spontane avanture in je primeren za tri osebe. Najbolj primerno pa za dve odrasli osebi ali dve odrasli in otrok. Poglejte tudi verzijo XXL za 4 osebe.

 Trda školjka šotora je ravno pravih dimenzij, da jo je možno namestiti na večino osebnih vozil. Konstrukcija je zasnovana tako, da se šotor razpre preko strani vašega vozila in tako omogoči več bivalnega prostora od ostalih šotorov.

Dno Iz poliranega aluminija ter vezane vodoodprne lesene plošče.
Lestev Teleskopska, Aluminijasta, raztegljiva do 230 cm. Maksimalna obremenitev 150 kg.
Material šotora Poly-cotton, 300 g/m. Impregnirano. Vodni stolpec 3000mm
Blazina 40mm pena za ležišča
Maksimalna obremenitev šotora 400kg
Mreže na oknih Zaščita proti insektom, mreža s 900 luknjicami na 6 kvadratnih centimetrov
Odpiranje Polavtomatsko, z hidravličnimi, plinskimi blažilci.
Nadstreški 420D Okxford poliester. Impregnirano Vodni stolpec 3000mm
Školjka šotora Čvrsta 5mm ABS plastika
Strešno okno Iz prozorne plastike
Teža 60kg
Celoten opis

Šotor je oblikovan z panoramskim oknom in stranskimi okni, kar daje šotoru izjemno zračnost in več svetlobe. Ko pa je čas za počitek, pa vam srešno okno nudi pristen občutek spanja pod zvezdnim nebom.

 V šotoru vas ne bodo presenetili zvedavi pogledi ali nepričakovani obiski, saj ima šotor vgrajene mreže pred marčesom, prav tako pa z dodatnimi stranskimi zastori zakrijete poglede v šotor. Izbrani materilai za šotor so narejeni iz odpornega materiala »polly-cotton«, ki je izdelan ravno z namenom za bivanje na prostem.

V šotoru je 40mm blazina. Za še več udobja pa jo lahko nadgradite z antikondenzacijsko podlogo, proti zadrževanju vlage pod blazino. Dodatno pa je možno šotor še nadgraditi z nadstreškom Awing ali predprostorom Annex.

Dimenzije
Navodila

Strešni šotor lahko preprosto namestite na strešne prečke, neglede na to ali so kvadratne oblike ali pa so aerodinamične oblike.

 Predno se odločite za nakup strešnega šotora je pametno preveriti nosilnost  strehe vašega vozila. To preprosto lahko preverite na www.car.info ali v navodilih vašega vozila. Ta teža je maksimalna teža, ki je lahko na vašem vozilo med vožnjo! Ko se avto ustavi, je potem druga zgodba. Tu teža postane statična. V tem primeru pa večina vozil prenese velike obremenitve strehe tako, da lahko brez skrbi zlezete vi in še kdo na streho vozila.

Dobro je vedeti

Dinamične in statične omejitve strehe vašega vozila

DINAMIČNA OBREMENITEV:

Predno se odločie za nakup je dobro preveriti največje dinamične obremenitve za vaše vozilo.

To najlažje preverite na www.car.info ali v priročniku vašega vozila.

Ta teža pomeni maksimalno težo, ki jo lahko ima vaš avto na strehi med vožnjo!

Ta šotor ustreza večini vozil.

 

STATIČNA OBREMENITEV:

V primeru, ko parkirate vaše vozilo pa večina vozil prenese velike obremenitve strehe tako, da lahko brez skrbi zlezete vi in še kdo na streho vozila.  Tu velja omejitev teže šotora, ki je 400 kg.

Ali res lahko na strehi vozila spijo štiri osebe?

Vsekakor, vendar samo, ko je vozilo parkirano. Strehe vozil prenesejo velike obremenitve, paziti pa je potrebno na maximalno obremenitev šotora, ki je 400 kg.

Kje lahko parkiram avto in prespim v strešnem šotoru?

Najbolj priporočamo aplikacijo park4night, kjer vam predlagajo, kje v naravi lahko prespite in vam predlagajo lokacije. Vsekakor pa je na vas, da se ustrezno pozanimate, kako so te stvari urejene v posameznih državah in ravnate po tamkajšnjih pravilih.

Ali potrebujem posebne strešne nosilce?

Šotor se prilega večini strešnih nosilcev na trgu in ga lahko montirate v 15 minutah. Če imate kakšne posebne 4x4 strešne nosilce pa morate to predhodno preveriti.

Kako montiram strešni šotor na strešne nosilce?

Šotor ima priložene oprimke za pitrditev na strešne nosilce, ki ji lahko prilagodite s pomočjo aluminijastih tračnih letev. Kljub vsemu pa priporočamo, da razdalja med prečnima nosilcema ostaneta znotraj meja:

Peak  XL60 – 120 cm
Peak XXL70 – 150 cm

 

Ali je šotor vodoodporen?

Strešni šotori so odporni tako na vodo in veter. Šotori so bili testirani v extremnih pogojih z veliko dežja in vetra in so se odrezali kar dobro.

Kljub vsemu pa je potrebno v takšnih pogojih šotor postaviti pravilno, vstaviti zaščite na blažilcih, ter lestev pritrdite z viharnimi trakovi na platišče vozila. Še bolje pa je, da avto parkirate tako, da je školjka šotora obrnjena v smeri od koder piha veter.

Če morate šotor zapreti ko je moker, ga malo potresite, da se odstrani večina vode in zaprite vse odprtine. Ko pa pridete domov ali na drugo lokacijo pa ponovno postavite šotor, tako, da se posuši.

 Šotor je impregniran in ne potrebuje ponovne impregnacije.

 Ob prvem strečanju z dežjem se bo morda malo orosil, vendar se bodo potem vsi šivi nabrekli in postali popolnoma nepropustni za vodo.

Koliko časa potrebujem, da postavim in pospravim strešni šotor?

Za postavitev šotora potrebujete manj kot minuto.

Zapiranje pa vam ne bo vzelo več kot dve minuti časa.

 Če pa postavljate dodatno še Awning ali Annex, vam bo vzelo približno 10 minut.

Kaj nosi del šotora, ki je odprt čez vozilo?

Šotor nosi močna teleskopska letev. Pri tem pa je zelo pomembno, da je nameščena skladno s navodili.  Navodila najdete na tej povezavi.

Ali je lahko oprema v zaprtem šotoru?

Vzemite v obzir, da je v zaprtem šotoru malo prostora, kjlub temu pa lahko pustite v šotoru spalne vreče ali blazine. Potrebno je paziti, da se le te nahajajo skrajno v notranjosti šotora, na delu kjer pokrov spojen s spodnjim delom

Ali je vgrajena blazina v strešnem šotoru?

Ja. V šotoru je blazina za spanje v debelini 40 mm. Za več udobja pa se priporoča nakup antikondenzacijske podloge. Za še več udobja pri spanju pa priporočano samo napihljivo blazino.

Ali ima šotor vgrajene komarnike?

Da, V vseh odprtinah so vgrajene komarne mreže, ki omogočajo dobro zračenje šotora in preprčuje vdor žuželk.

Ali ima šotor vgrajene žepe za shranjevanje?

Da. Imam vgrajene žepe za shranjevanje pod okni, prav tako pa ob lestvi zunanje žepe za čevlje.

Kje lahko dobim navodila za namestitev in uporabo?

Navodila za namestitev si lahko prenesete tukaj.

Lahko pa si ogledate spodnji video.

Kako namestim Annex ali Awning?

Enostavno lahko pripnete Annex ali Awning z zadrgo na šotor in ga namestite s pomočjo teleskopskih palic.

 Navodila si lahko prenesete tukaj.

Garancija in rezervni deli?

Proizvajalec zagotavlja 2 letno garancijo od dneva nakupa. Prav tako zagotavlja dobavo rezervnih delov preko mreže svojih uradnih prodajalcev.

Ker gre za Dansko podjetje oz Dance, ki so poznani po svoji sreči in želijo, da so tudi njihove stranke srečne se vam ni potrebno bati.

V njihovem imenu se bomo potrudili za vas.

Prednosti hibridnih šotorov

Če ste pred prvim nakupom strešnih šotorov je prav kotovo v vas nekaj dilem, raznih pogovorov in modrih nasveto iz sto strani. Glavne prednosti zaradi katere sem se odločil za nakup hibridnega šotora pa so:

  • Postavitev v manj kot minuti
  • Zapiranje v manj kot dveh minutah
  • Izjemna odpornost na extremne razmere
  • Majhna in aerodinamična oblika zaprtega šotora na strehi vašega vozila
  • Lestev v samam šotoru!
  • Možnost namestitve predprostora oz nadstreška (Annex ali Awning)